Tervetuloa survivalisti.fi -sivuille!


Tämä sivusto on perustettu palvelemaan henkilökohtaisesta valmistautumisesta kiinnostuneita ihmisiä ja jakamaan tietoa kansalaisille kuinka selvitä arjen poikkeus- ja kriisitilanteissa omilla tiedoilla ja taidoilla.
Tarjoamme tietoa niille jotka ovat jo aiheeseen tutustuneita ja autamme alkuun niitä jotka ovat vasta aloittaneet mutta haluavat oppia. Sivuiltamme löydät materiaalikirjaston josta voit ladata vapaasti materiaalia omaan käyttöösi. Tutustu myös Survivalisti-wikiin ja foorumiimme.

Toivomme että etsit ja löydät tietoa, innostut ja vaikutat omalla osallistumisellasi!

Survivalismi?

Survivalismi käsitteenä syntyi USA:ssa kylmän sodan aikana. Aikakautta varjostanut maailmanlaajuisen ydinsodan uhka aktivoi kansalaisia toimimaan pahimman varalle. Tyypillisenä varautumiskeinona oli varusteiden, ruokatarvikkeiden ja aseiden hankkiminen sekä eloonjäämiseen liittyvien tietojen ja taitojen ylläpitäminen.

Kun kylmän sodan aikakausi väistyi myös survivalismin käsite muuttui. Nykypäivänä survivalismi onkin kokonaisvaltaisempaa valmistautumista, tästä syystä ilmaisu "valmistautuja" (engl. "prepper") on vallannut alaa perinteiseltä survivalisti-käsitteeltä.

Tämän päivän survivalismi ei ole enää vain suuronnettomuuksiin varautumista vaan ajattelutavan päämääränä on helpottaa myös arkielämän haasteissa ja tehdä jokapäiväisestä elämästä helpompaa valmistautumalla mahdollisiin ongelmiin jo etukäteen.
Tarvikkeiden lisäksi myös tiedot ja taidot ovat tärkeässä asemassa. Tarkkaa listaa tarvittavista taidoista ei luonnollisestikaan voi antaa vaan jokainen voi päättää mikä itselle on tärkeää. Joku keskittyy maastossa selviytymiseen ilman apuvälineitä, toista kiinnostaa radiotekniikka ja ensiapu.

Survivalismin kulmakiviin kuuluu arkielämän perustarpeista huolehtiminen. Ylimääräisen varaston pitäminen ruokakaapissa ehkäisee ongelmia joita voi syntyä jos arjessa tapahtuu muutoksia jotka estävät kauppaan pääsyn. Esimerkiksi lakot, perheenjäsenen sairastuminen tai maksuliikenteen häiriöt kestetään paremmin kun perheestä ei lopu ruoka näiden aikana.

Sähkökatkosten varalle voidaan varautua hankkimalla kynttilöitä, taskulamppuja ja muita valon- sekä lämmönlähteitä. Saattaapa pihalla jopa pyöriä aggregaatti joka syöttää sähköä tarpeellisimmille laitteille kunnes sähkökatkos on ohi.

Auton vikaantumisen varalta takakontissa voi säilyttää varusteita joilla voi tehdä peruskorjaukset tai joiden avulla selvitään siihen saakka että apua saadaan paikalle.

Myös suuronnettomuuden kohdatessa survivalisti on valmistautunut. Kun asioista on otettu etukäteen selvää, vältetään panikointi ja osataan ajatella järkevästi. Tällöin survivalistilla ja hänen läheisillään on huomattavasti paremmat mahdollisuudet selvitä koettelemuksista.

Joten oli mikä tilanne tahansa, olosuhteet eivät hallitse sinua. Sinä hallitset olosuhteita.

Joomla Template: from JoomlaShack